Web design, cele mai bune platforme pentru un website

Articol-ul "Web design, cele mai bune platforme pentru un website", a fost publicat în data de . Autor:

Dacă sunteți începători în web design, numărul de instrumente și software populare de web design poate fi cu adevărat descurajant. Dacă aveți nevoie doar de un website rapid și ușor, s-ar putea să simțiți că trebuie să angajați un web designer.

Este esențial să cunoaștem avantajele și dezavantajele de bază ale celor mai populare platforme de proiectare web. În acest fel, nu veți ajunge la alegerea greșită și să creșteți din start costurile de dezvoltare.

Platforme de web design

Este important să știți ce doriți dintr-o platformă de web design și cât sunteți dispus să plătiți. Platformele de web design pot fi bazate pe abonamente sau pot fi gratuite.

Mai mult, diferite platforme au caracteristici diferite care vizează anumite părți ale pieței. De exemplu, platforme precum Magento și Shopify sunt orientate către website-uri de comerț electronic.

Joomla și Drupal sunt foarte personalizabile și ar putea fi preferate de dezvoltatorii avansați, cu cunoștințe de programare în HTML și PHP.

În articolul de astăzi am încercat o analiză a platformelor de web design de top. Alegerea unei anumite platforme va fi dictată întotdeauna de nevoile specifice ale clientului.

Platforme gratuite

Platformele bazate pe abonamente vă permit să rulați website-ul pe propriul dvs. server. Motivul este simplu – nu veți mai închiria platforma.

Fiți conștienți, doar pentru că aceste platforme sunt „gratuite” nu înseamnă că nu va trebui să plătiți nici o taxă. Este posibil să fiți nevoit să faceți un buget pentru costuri suplimentare, cum ar fi plugin-uri, teme și funcții suplimentare.

Dreamweaver

La început, Adobe Dreamweaver a fost una dintre cele mai populare platforme. În primele zile ale web-ului, website-urile trebuiau să fie codate manual în HTML. Dreamweaver și alte câteva programe similare au ieșit cu o interfață vizuală pentru a proiecta pagini și a schimba codul în HTML.

Dreamweaver nu este la fel de popular în ziua de azi, dar vine în continuare cu câteva caracteristici benefice. Unul din ele ar fi faptul că este extrem de personalizabilă și vă permite să convertiți design-urile grafice în cod HTML.

WordPress

În ultimul deceniu, cea mai proeminentă platformă fără abonament la nivel mondial a fost WordPress. Deși, WordPress a fost inițial concepută pentru blog-uri online și încă oferă un suport excelent pentru website-urile blog-urilor, a devenit o platformă open-source gratuită, extrem de versatilă.

Chiar dacă platforma WordPress este gratuită, este posibil să fiți nevoiți să cheltuiți bani pentru un nume de domeniu, găzduire și funcții precum plugin-uri și teme pre-concepute.

Multe dintre aceste plugin-uri și funcții suplimentare merită investițiile.

De exemplu, dacă aplicați servicii SEO pe website-ul dvs., puteți instala pluginurile Yoast sau All in One Pack. Acestea vă vor ajuta să optimizați website-ul dvs. WordPress pentru motoarele de căutare. Cu ajutorul SEO obțineți un clasament de top.

Dacă există funcții suplimentare pe care doriți să le aibă website-ul dvs., probabil există un plugin pentru aceasta. WordPress este, de asemenea, un CMS (sistem de gestionare a conținutului).

Un CMS permite clienților să își poată gestiona propriile website-uri și să facă modificări sau completări simple. Printre acestea, cea mai des întâlnită este adăugarea de articole pe blog.

Drupal & Joomla

Drupal și Joomla sunt în familia versiunilor CMS versatile și gratuite, precum WordPress. Nu sunt la fel de populare și nu au la fel de multe plugin-uri și șabloane ca WordPress.

Majoritatea dezvoltatorilor sunt de acord și că WordPress este mai ușor de utilizat. Din acest motiv, recomandăm cu drag WordPress în fața la aceste două.

Cu toate acestea, pe unii dezvoltatori cu experiență îi favorizează mai mult. Dacă tocmai intrați în dezvoltare, ar trebui să faceți cercetări suplimentare pentru a vedea dacă acestea ar fi mai benefice pentru nevoile dvs.

Platforme bazate pe abonamente

Platformele de web design bazate pe abonamente percep de obicei o taxă lunară. Pot percepe taxe suplimentare bazate pe furnizorul de platformă, deși unele dintre ele au și versiuni gratuite.

Aceste platforme tind să aibă funcționalitate de comerț electronic și mai mult suport tehnic și de securitate. Exemple de platforme bazate pe abonamente includ Wix, Weebly și Squarespace.

Wix, Weebly & Squarespace

Wix, Weebly și Squarespace sunt cunoscuți pentru a fi ușor de utilizat și pentru a transporta o serie de elemente de web design pre-concepute.

Toate sunt bazate pe abonamente, ceea ce înseamnă că plătiți o taxă lunară.

Acestea sunt toate platformele de tip „do-it-yourself” în care un non-profesionist ar trebui să poată face un website cu aspect decent. Acesta este atât o forță, cât și o slăbiciune pentru acest format.

Din cauza cantității mai limitate de șabloane și plugin-uri, aceste servicii nu sunt la fel de versatile ca o platformă precum WordPress. WP  are o selecție în creștere constantă de șabloane terțe, plugin-uri și funcții suplimentare.

De asemenea, dacă sunteți pe piață pentru ceva pe care îl puteți regla cu cod HTML, Weebly și Squarespace nu pot fi cea mai bună alegere, deoarece sunt create pentru simplitate.

Dacă doriți o platformă mai personalizabilă, Wix tinde să fie mai maleabilă la codificarea avansată.

În cele din urmă, dacă vă recurgeți la aceste platforme bazate pe abonamente, rămâneți blocat să le utilizați până când decideți să migrați. Va trebui să începeți de la zero dacă alegeți o altă platformă. Acest lucru trebuie să țineți minte înainte de a alege unul dintre aceste servicii.

Platforme de comerț electronic

Dacă conduceți o companie de e-tail, veți dori un website conceput pentru a sprijini afacerea și clienții dvs. Deși, toate platformele discutate până acum au capacitatea de a deveni platforme de comerț electronic, este posibil să nu fie cele mai bune opțiuni pentru aceasta.

Cele mai populare platforme de comerț electronic sunt WordPress cu pluginul Woo Commerce, Magento și Shopify.

WordPress cu WooCommerce

Dacă website-ul dvs. a fost deja construit prin WordPress, puteți instala cu ușurință un plugin numit WooCommerce. Acesta vă permite să adăugați produse și să procesați cărțile de credit.

Este o opțiune ușoară și convenabilă, dar pentru întreprinderile mai mari și website-uri cu mii de articole, platforme precum Magento sau Shopify pot fi mai ideale.

Magento

Magento a fost platforma de încredere de web design pentru comerț electronic pentru numeroase mărci de retail importante, precum Coca-Cola, Ford, Nike și Vizio. Numeroasele sale extensii bogate în funcții oferă multe posibilități de stabilire a prețurilor, reduceri și colectare de date.

Cu toate acestea, Magento poate fi destul de scump pentru website-urile mari.

Ediția comunitară începe de la 10 USD/lună și poate merge până la 250 $/lună pentru website-uri mici. Ediția Enterprise poate costa între 25.000 și 125.000 USD pe an, ceea ce o face mai potrivită pentru companiile mari cu bugete pe măsură.

Shopify

Shopify este o altă platformă populară de comerț electronic. Este mai accesibilă deoarece oferă multe tutoriale online pentru a vă ajuta să vă construiți website-ul.

Trebuie menționat că Shopify percepe atât o taxă lunară cât și o taxă pe tranzacție, dar acest lucru este gestionabil. Majoritatea altor platforme necesită să utilizați un procesor de plată.

Utilizând Shopify, aveți deja un procesor de plăți prin intermediul platformei, astfel încât, dacă decideți să utilizați un procesor de plată diferit, puteți fi taxat cu 0,5% până la 2% suplimentar.

Alte platforme de comerț electronic

Pe lângă cele de mai sus, există mai multe alte platforme de comerț electronic care merită menționate. Acestea includ OSCommerce (care este un software open-source), BigCommerce, Volusion și Zen Cart.

Există o varietate de factori de luat în considerare înainte de a alege platforma de proiectare web potrivită pentru nevoile dvs. În final, înțelegerea a ceea ce website-ul dvs. trebuie să aibă succes este un proces de învățare.

Dacă încă nu vă dați seama de ce are nevoie website-ul dvs., WordPress este o alegere excelentă, datorită adaptabilității sale și a multor funcții suplimentare.

Dacă știți exact de ce anume are nevoie website-ul dvs., este mai bine să alegeți opțiunea care se aliniază cel mai îndeaproape cu funcțiile pe care website-ul dvs. ar trebui să le aibă.

Dacă nu aveți răbdare sau timp să dedicați unui website, puteți contacta o companie specializată în dezvoltare web. Nu doar că va veni cu experiența necesară, dar și cu sfaturi utile pentru afacerea pe care o conduceți.