Plante, cum puteți profita mai mult de micile pete de culoare din casă

Articol-ul "Plante, cum puteți profita mai mult de micile pete de culoare din casă", a fost publicat în data de . Autor:

Plante, cum puteți profita mai mult de micile pete de culoare din casă. Ne plac casele pline de plante deoarece le fac și mai frumoase. Personal, îmi place foarte mult Hortensia.

Utilizați Instagram sau Pintrest pentru a vă inspira cu imaginile preferate. Mai apoi, alegeți să comandați un aranjament floral deosebit.

Cu un acces mai ușor la o varietate mai largă de plante, colectarea și aranjarea acestora poate fi foarte distractivă. Datorită stilurilor de viață aglomerate și a curților mai mici, căutăm instinctiv modalități de a crea medii de viață mai sănătoase.

Plantele pot fi minunate pentru ridicarea dispoziției. Abilitățile lor de purificare și parfumare a aerului ne ajută să ne îmbunătățim calitatea vieții. Ce nu este de iubit la ele?

Cum ne putem bucura de flori și plante pentru mai mult timp

Știm că nu toată lumea simte „verde”. Acesta este un articol de blog pe care îl vom dedica plantelor de interior și îngrijirii lor. Ceea ce trebuie să ne amintim în primul rând este că plantele sunt ființe vii.

Au nevoie de iubire! Combinați acest lucru cu puține cunoștințe și observații pentru a le menține sănătoase. Vă rugăm să rețineți că nu suntem horticultori/botaniști, așa că luați sfaturile noastre doar ca un punct de plecare.

Căutați sfaturi suplimentare dacă oricare dintre plantele dvs. se luptă să reziste sau are alte probleme. Ne vom concentra pe 4 domenii principale de îngrijire de luat în considerare.

1. Lumina

La fel ca noi, plantele au nevoie de energie pentru a crește, iar această energie vine prin fotosinteză. Pentru aceasta au nevoie de lumină. Nu toate plantele necesită aceeași cantitate de lumină și nu toată lumina este la fel.

Unde este posibil, lumina naturală e cea mai bună, din punct de vedere ecologic și al costurilor. Să vă gândiți unde să vă așezați planta în casa dvs. este vital. Dacă locuința e deosebit de întunecată, puteți cumpăra lumini de creștere pentru zonele unde se află plantele.

În general, cu cât frunza este mai întunecată, cu atât este mai puțină lumină. Aceasta nu înseamnă lipsă de lumină. Din experiența mea, multe dintre plantele despre care alții au spus că necesită puțină lumină, au necesitat mai mult decât mă gândeam. Au supraviețuit condițiilor mai întunecate, dar nu au crescut prea mult.

Dacă plantele dvs. au frunze pestrițe, atunci vor necesita, de obicei, puțin mai multă lumină. Asta nu înseamnă că le place să fie plasate în plin soare! Amintiți-vă că este nevoie de timp pentru ca o plantă să se adapteze la noile condiții.

Orice variații extreme îi vor provoca stres. Aproximativ o dată pe lună puteți scoate plantele de interior câteva zile afară într-o zonă acoperită. Gândiți-vă că le oferiți o mică vacanță (depinde de dimensiunea lor!). Din nou, trebuie să le urmăriți, deoarece acestea nu vor fi adaptate pentru schimbări bruște ale mediului.

Când pregătești o plantă nouă, citește orice informație de îngrijire care vine odată cu aceasta. Urmăriți-o atent în prima lună pentru a vedea dacă rămâne sănătoasă în locația nouă. Dacă prezintă multe semne de stres, gândiți-vă la reamplasarea acesteia.

2. Apa este vitală și pentru plante

Apa joacă un rol vital în viața plantelor tale. În mod surprinzător, mai multe plante de interior mor mai degrabă din prea multă apă decât din lipsa ei. Deci, este important să învățați puțin despre planta dvs. înainte de udare.

Plantelor ca Spathiphyllum sau Peace Lily le place ca solul să fie păstrat umed, dar nu ud. Suculentele și cactușii necesită mult mai puțină apă, dar vor varia în funcție de soi, câtă lumină primesc și cât de ridicată este temperatura aerului.

Dacă planta dvs. primește prea multă apă, rădăcinile nu vor putea respira, iar planta ar putea începe să se ofilească. Frunzele inferioare ar putea să se îngălbenească, rădăcinile să putrezească și nu va exista o nouă creștere.

Din experiența mea, acest lucru este mai greu de remediat decât situația unei deficiențe de udare, cu condiția ca planta să fie încă vie, desigur! Dacă există deficit de apă, frunzele se pot îngălbeni și se pot usca. Pe de altă parte, cu puțină apă și poate o tăiere atentă, planta dvs. poate supraviețui calvarului.

Colectarea apei de ploaie pentru udare sau scoaterea lor în ploaie din când în când pare să le dea un impuls. Verificați dacă plantele au un drenaj adecvat, astfel încât apa să se poată scurge. În plus este necesar să aveți tăvițe colectoare sub ele pentru a vă proteja podelele. Dacă nu, va trebui să fiți foarte atenți la udare.

3. Nutrienți

Plantele creează energie din fotosinteză, dar necesită în continuare nutrienți (hrană) din sol sau medii de creștere pentru a prospera. Fără a intra în toate detaliile, necesită substanțe nutritive ca azot, fosfor, potasiu, magneziu, sulf și calciu pentru o producție optimă de celule.

Dacă o plantă a fost în ghiveci în același sol pentru o lungă perioadă de timp, va consuma în cele din urmă nutrienții existenți ai solului. Va trebui să vă gândiți să adăugați mai mulți. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile, deoarece prea multe din aceste lucruri pot fi, de asemenea, dăunătoare plantei.

4. Aer pentru plante sănătoase

Plantele necesită aer pentru a supraviețui! Folosesc dioxid de carbon în timpul fotosintezei, dar rădăcinile necesită și oxigen pentru a rămâne sănătoase. Pentru ca plantele de interior să prospere, asigurați-vă că păstrați ferestrele deschise în timpul zilei (când sunteți acasă). În acest fel, permiteți aerului să circule (este mai bine și pentru dvs.!).

De asemenea, plantele trebuie șterse de praf. Păstrați frunzele libere de murdărie și praf, astfel încât acestea să poată respira ușor.

Pentru ca rădăcinile plantelor să obțină oxigenul de care au nevoie, asigurați-vă că solul nu este îmbibat cu apă și că nu se compactează în timp. Pe măsură ce planta crește, este posibil să fie nevoie să apelați la un ghiveci mai mare.

Ajută nu doar la creșterea sănătoasă a rădăcinilor, ci și pentru ca solul să rămână suficient de liber și ca oxigenul să ajungă la rădăcini. Bineînțeles, plantele de apă sunt excluse din regula excesului deoarece acestea s-au adaptat cu rădăcinile la apă.

Concluzie

Deși scurt, sperăm că acest articol v-a oferit un punct de plecare în îngrijirea plantelor de interior. S-ar putea să vă simțiți un pic copleșit dacă sunteți nou în grădinărit, dar amintiți-vă că plantele sunt ființe vii la fel ca noi. Dacă vă gândiți la condițiile în care supraviețuiți cel mai bine, amintiți-vă că situația nu este atât de diferită nici pentru plantele dvs.

Rețineți că plantele s-au adaptat la anumite medii. Dacă știți unde cresc în mod natural și unde au fost crescute, vă veți descurca mai bine. Unele plante se adaptează mai bine decât altele și puteți învăța multe doar observându-vă planta zilnic.

Pentru mine, observația este o mare parte din bucuria grădinăritului (în interior sau în exterior). Îmi place foarte mult să iau notă de toate modificările. Poate că văd o nouă formă de frunză sau că înfloresc niște muguri. Observând că ceva nu este în regulă, descopăr cum să schimb situația în beneficiul plantelor mele. Este un sentiment minunat!

Afacerea dvs. cu magazine online are nevoie de servicii SEO sau de web design pentru a crește vizibilitatea în mediul online? Sunteți în căutarea unor oferte servicii SEO sau de link building? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.