Marketing, de ce este important într-o strategie de optimizare SEO

Articol-ul "Marketing, de ce este important într-o strategie de optimizare SEO", a fost publicat în data de . Autor:

Marketing, de ce este important într-o strategie de optimizare SEO. Marketerii continuă să caute noi moduri și mai eficiente de promovare a brand-ului lor.

Combinația ideală dintre marketing și optimizare SEO

Sunt zeci de tehnici de marketing la îndemână. De la hacking-ul de creștere la retargeting. Specialiștii au libertatea de a amesteca și potrivi diferite strategii de marketing. Aceștia se află în căutarea „amestecului” perfect.

În același timp, multe companii nu reușesc să încorporeze servicii SEO în mixul lor de marketing. Nici nu își dau seama că aparțin marketing-ului.

Tratarea optimizării SEO ca pe o practică de sine stătătoare e o concepție total greșită. Unii marketeri cred în continuare că SEO ajută website-urile să se ridice mai mult. Dar strică experiența utilizatorului (UX).

Nu este chiar așa. Să lămurim mai întâi ce este optimizarea SEO și cum funcționează.

SEO înseamnă Search Engine Optimization. Principalul obiectiv e acela de a face ca un website să fie mai vizibil și a  obține trafic organic.

În trecut, se traducea printr-un exces de cuvinte cheie și crearea de link-uri spammy către website-ul dvs. Din fericire, acele zile de SEO Wild West au dispărut.

Pentru a obține un nivel ridicat în 2020, website-ul dvs. trebuie să fie ușor de utilizat. Trebuie să aducă valoare vizitatorilor dvs. Orice marketer trebuie să depună eforturi spre aceste traiectorii.

Oferte servicii SEO ajută website-urile să obțină vizibilitate în căutare și mult trafic direcționat gratuit. Doriți să construiți o strategie de achiziție durabilă?

Va trebui să adăugați optimizarea SEO în setul dvs. de instrumente de marketing.

Direcționarea conducerilor prin căutarea organică

Costul achiziției unui nou client a crescut cu peste 50% din 2014. Acest lucru înseamnă că întreprinderile trebuie să stabilească bugete de marketing necuprinzătoare. Sau să aleagă cu atenție canale de achiziție pe care să se bazeze.

Desigur, totul depinde de afacerea dvs. Asigurați-vă că analizați eficacitatea fiecărei strategii de achiziție, în fiecare caz în parte. Dar să ne uităm la unele statistici generale.

Aproape 70% dintre consumatori nu au încredere în publicitatea mărcii. Utilizatorii sunt „bombardați” cu mii de mesaje de brand zilnic, dar nu le oferă încredere. Nici măcar nu observă anunțurile plătite.

Utilizatorii moderni au dezvoltat „orbirea bannerului”. Rezultatele căutărilor plătite înseamnă aproximativ 7% din totalul click-urilor de căutare. În astfel de situații, trecerea la căutarea organică spre sursa principală de trafic este soluția evidentă.

Utilizatorii caută pe Google diverse informații și ajung pe website-ul dvs. de la SERP. Au senzația că v-au descoperit  singuri, în loc să preia ceea ce oferă anunțurile. Mai mult decât atât, traficul care vine de la Google este foarte vizat.

Utilizatorii încep o căutare cu o intenție clară în minte. Asta înseamnă că șansele dvs. de a-i converti în clienți sunt mult mai mari.

Spre deosebire de plata per click (PPC), nu puteți face website-ul dvs. vizibil în căutare, peste noapte. Optimizarea SEO este un joc de lungă durată.

Doriți ca într-o zi să obțineți sute de clienți noi din căutarea organică? Trebuie să luați în considerare îmbrățișarea optimizării SEO în viitorul cel mai apropiat.

Introducerea optimizării SEO în rutina zilnică de marketing

La prima vedere, optimizarea SEO poate părea complicată și consumatoare de timp. Și așa este de fapt! Optimizarea website-ului dvs. pentru căutare necesită mult efort. Companiile mai mari angajează adesea un specialist SEO.

Singurul obiectiv al acestuia este să ducă website-ul companiei în vârf.

În același timp, există o suprapunere mare între optimizare SEO și alte strategii populare de marketing. Practicați activ marketing prin conținut? În același timp, beneficiați de social media și de PR-uri tradiționale?

Ar trebui să aveți deja o bază solidă pentru avansarea în optimizare SEO. Adăugați doar câteva procese SEO la rutina dvs. zilnică pentru a atrage un trafic de calitate. O mulțime de sarcini pot fi realizate mult mai rapid și mai ușor cu instrumente SEO potrivite, la îndemână.

Să vedem cum puteți alinia eforturile dvs. de marketing digital și web design la cele mai bune practici SEO.

Găsirea cuvintelor cheie potrivite pentru a stimula marketing-ul prin conținut

Marketing-ul prin conținut este strategia pe care o folosesc cele mai multe companii. Este concentrat pe partajarea informațiilor relevante cu publicul dvs.

Atât pentru a crea conștientizarea brand-ului, cât și pentru a menține utilizatorii implicați. Articolele publicate pe blog ar trebui să ofere răspunsuri la întrebările clienților și să le rezolve problemele.

Adesea, companiile folosesc informații din echipele de vânzări și suport. Vor să înțeleagă ce subiecte ar trebui să abordeze. Dar există și un alt mod.

Cercetarea de cuvinte cheie este o parte esențială a oricărei strategii SEO. Aflați ce termeni utilizează oamenii atunci când caută informații relevante pentru produsul dvs. Analizând acești termeni, puteți înțelege ce subiecte rezonează cu publicul țintă și să le acoperiți în blog-ul dvs.

Pentru a obține la maxim orice copie de conținut, va trebui asociat pe Google cu un anumit cuvânt cheie. Cum puteți oferi indicii corecte către Google?

Asigurați-vă că adăugați întotdeauna cuvinte cheie în adresa URL a paginii, în titlu și descrierea meta. Utilizarea cuvintelor cheie în întregul text și subtitluri este, de asemenea, o idee bună. Cu toate acestea, nu exagerați!

Folosiți cuvintele cheie doar atunci când se potrivesc, în mod natural.

Campioni de conversie prin publicitatea plătită

Ați selectat cuvintele cheie pe care să vi le asumați. Va trebui să investiți timp și efort pentru a le ajuta să se ordoneze organic. Va trebui să furnizați conținut de calitate cu ajutorul unor cuvinte cheie extrem de competitive.

Nu uitați nici de link building, în această strategie de optimizare SEO. În aproximativ trei, șase luni, aceste cuvinte cheie ar trebui să înceapă să vă aducă trafic. În acest caz, veți putea vedea dacă acele cuvinte cheie selectate se comportă bine.

Doriți să evaluați în prealabil potențialul de conversie al cuvântului cheie? Publicitatea prin Google vă poate fi de mare ajutor. Anunțurile plătite, spre deosebire de SEO, dau rezultate imediate.

Publicitatea plătită prin Google este deja o parte a strategiei dvs. de marketing? O puteți utiliza pentru a testa cele mai competitive cuvinte cheie pe care doriți să le clasificați organic.

Analizați comportamentul utilizatorului pentru a evalua potențialul ROI al cuvintelor cheie. Decideți dacă merită investiția în timp și bani. După ce ați ales pariurile sigure, concentrați-vă tot efortul pentru a obține un nivel înalt.

Obținerea de backlink-uri de la partenerii de marketing

Legăturile, împreună cu conținutul, sunt printre factorii majori de clasare. Backlink-urile semnalează către Google că website-ul dvs. merită privit. Alții îl folosesc ca referință.

Doriți să vă clasificați pentru anumite cuvinte cheie care primesc mii de căutări lunare? Nu puteți face asta fără backlink-uri.

Desigur, nu toate backlink-urile sunt egale. Website-urile de încredere care acoperă subiecte legate de nișa dvs. de afaceri sunt cele mai bune.

Sunteți în industria de SEO WordPress de ceva vreme? Probabil că aveți parteneri de afaceri care se încadrează în această categorie de website-uri.

De obicei, partenerii de afaceri își promovează reciproc produsele pe website-urile lor. Partenerii dvs. v-au menționat în articolele de pe blog-ul lor? Sunteți prezentați în secțiunea de parteneri pe website-urile lor?

Înseamnă că deja se conectează la dvs. Cu ajutorul unor instrumente specifice, puteți afla câte linii de backlink aveți și de unde provin.

Ordonați-vă parteneriatele prin inițierea schimburilor de articole invitate. Evaluați ce pagini ale website-ului dvs. au nevoie cel mai mult de backlink-uri. Invitați partenerii dvs. să scrie un articol pe un subiect care este legat de blog-ul lor.

În acest fel, veți putea să plasați organic un link către website-ul dvs. în corpul textului. Acesta este cel mai valoros tip de legătură.

Un alt mod de a obține unele backlink-uri este de a utiliza marketing afiliat. Permiteți clienților dvs. să vă promoveze pe website-ul lor în schimbul unor venituri.

Reprezintă o practică populară de marketing.

Apare și un bonus de optimizare SEO pe care îl puteți scoate din programele de afiliere. Partenerii dvs. se vor lega înapoi la website-ul dvs. În acest mod se sporește potențialul SEO al paginilor pe care le promovează.

Aduceți cel mai bun UX posibil pentru publicul dvs.

Experiența utilizatorului (UX) fără probleme e un lucru pentru care toți marketerii ar trebui să se străduiască. Un design elegant crește încrederea clienților. Navigarea intuitivă le permite să „răsfoiască” cu ușurință website-ul.

Pe măsură ce vizitatorii rămân mai mult timp, șansele de convertire cresc.

Din punct de vedere SEO, experiența utilizatorului este la fel de importantă. Google se bazează pe un set de semnale comportamentale. Astfel, înțelege rezultatele căutărilor care sunt pe placul utilizatorilor.

Așadar, o persoană vă alege website-ul în SERP și rămâne acolo pentru ceva timp. Google va înțelege că website-ul dvs. are toate răspunsurile pe care dorea să le obțină vizitatorul.

Dimpotrivă, o persoană alege website-ul dvs. și pleacă 10 secunde mai târziu. Vrea să verifice alte rezultate ale căutării. Astfel, Google o să creadă că pagina dvs. web nu este relevantă pentru cuvintele cheie.

Nu rezolvă problemele utilizatorilor.

Pe lângă faptul că este intuitiv, un website ușor de utilizat ar trebui să fie optimizat și pentru mobil. Se datorează faptului că acum mai mult de jumătate din traficul mondial provine de pe mobil. Google favorizează în mod natural website-urile mobile friendly.

Pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizare, website-ul dvs. trebuie să fie rapid și fără erori. Cum vă asigurați că nu aveți probleme tehnice? Vă recomandăm să efectuați în mod regulat un audit SEO al website-ului.

Acesta vă va spune dacă website-ul este prea lent sau slab optimizat pentru mobil. Sau dacă are probleme legate de link-uri.

Folosirea rețelelor de socializare pentru a susține creșterea SEO

Marketing-ul de pe rețelele de socializare este mai popular ca oricând. Companiile îl folosesc pentru a se conecta cu clienții lor. Pentru a stimula conștientizarea mărcii și pentru a conduce trafic spre website-urile lor. Așadar, dacă aveți o bază de fani pe rețelele de socializare, aceasta este o veste grozavă.

Va fi un atu valoros pentru eforturile dvs. de optimizare SEO.

În primul rând, prin împărtășirea articolelor de pe blog recent publicate pe canalele de social media. Puteți obține puțin trafic spre pagini, înainte de a începe să se plaseze la nivel înalt, organic.

Vă va oferi șansa de a analiza comportamentul utilizatorului și de a face toate ajustările necesare. Doriți să obțineți și mai multe conversii atunci când pagina începe să primească trafic în mod organic.

În al doilea rând, se crede că Google ia în considerare semnalele de pe rețelele de socializare. Un articol de pe blog primește multe like-uri și share-uri pe social media? Are șanse mai mari de a obține un nivel mai ridicat.

Pe lângă activitatea pe conturile de social media, puteți adăuga pictograme de distribuire pe website-urile dvs. Astfel, utilizatorii care provin din căutare vor putea distribui conținutul pe care l-au considerat interesant.

Concluzie

Adăugarea optimizării SEO la setul dvs. de instrumente de marketing este un pas necesar. Mai ale dacă doriți să mențineți prețul de achiziției al clientului la un nivel scăzut.

Optimizarea SEO vă poate ajuta să obțineți trafic direcționat gratuit. Mai întâi, va trebui să depuneți eforturi pentru ca website-ul dvs. să fie cât mai sus.

E posibil să fiți deja la jumătatea clasamentului de top dacă ați folosit activ strategii de marketing populare. În acest caz, integrarea SEO în strategia de marketing va duce la doar câteva modificări în rutina zilnică.