Lentile de contact, ghidul complet de care sigur aveți nevoie

Articol-ul "Lentile de contact, ghidul complet de care sigur aveți nevoie", a fost publicat în data de . Autor:

Lentile de contact, ghidul complet de care sigur aveți nevoie. Sunteți gata să vedeți lumea cu alți ochi? E timpul să încercați lentilele!

Aceste dispozitive minuscule, aproape invizibile, pot schimba total modul în care vedeți lumea! Dar dacă sunteți nou în acest domeniu, vă puteți întreba ce tip de lentilă de contact vă e potrivită. Descoperim în acest articol de blog acel răspuns pe care îl căutați.

Care sunt diferitele tipuri de lentile de contact?

Pe piață sunt oferite mai multe tipuri de lentile pentru a se potrivi diferitelor cerințe de viziune și stil de viață. Pentru a vă ajuta să decideți ce tip de lentile ar putea fi potrivite pentru dvs., am realizat mai multe clasficări.

Analizăm împreună modelele disponibile. Atât în funcție de tipul de corecție furnizat cât și de programul de înlocuire recomandat de producător.

A. Diferite materiale și confort

În primul rând, există două tipuri distincte de lentile de contact:

1. Lentile de contact moi

De departe cel mai comun tip de lentile. Acestea se mulează ușor peste cornee, fiind fabricate din diverse materiale plastice moi.

Cele mai moderne lentile încorporează hidrogel siliconic, un material ce permite mai mult oxigen corneei. Discutați cu oftalmologul despre hidrogel siliconic. Informați-vă dacă acest material este potrivit pentru dvs.

2. Lentile de contact dure

Lentile mai puțin frecvente, cunoscute și sub denumirea de lentile rigide gaz permeabile (RGP). Lentilele dure oferă o viziune excelentă pacienților cu astigmatism ridicat și ar trebui să reziste mai mult decât prescripția lentilelor.

Lentilele RGP pot necesita zile de adaptare, în special pentru purtătorii de prima dată. Obiectivele RGP necesită, de asemenea, un proces de montare aprofundat. Specificațiile lentilelor trebuie să fie extrem de precise.

Atât de precise încât fiecare lentilă e adaptată individual la specificațiile dvs.!

Lentilele moi sunt frecvente și oferă utilizare imediată pe tot parcursul zilei. Pot fi purtate în condiții de siguranță în timpul activităților sportive (lentilele RGP nu pot).

Pentru a alege materialul adecvat, curbura și programul de înlocuire, consultați-vă oftalmologul. Vedeți ce lentile pot fi potrivite pentru dvs.

B. Program de înlocuire

Lentilele moi sunt disponibile într-o varietate de opțiuni pentru a reflecta diferite nevoi și stiluri de viață. Deoarece fiecare lentilă necesită un program adecvat de înlocuire și o întreținere regulată, puteți alege între:

1. Lentile de uz zilnic

Pot fi purtate toată ziua până la un număr de ore specificat de oftalmolog. Însă, necesită îndepărtare, dezinfectare și curățare pe timp de noapte.

2. Lentile de contact pentru uz extins

Pot fi purtate peste noapte sub supravegherea și aprobarea medicului oftalmolog sau a montatorului. În funcție de marcă, unele lentile pot fi purtate până la 30 de nopți consecutive.

Discutați cu medicul pentru a stabili dacă ochii dvs. sunt suficient de sănătoși pentru a dormi cu lentilele de contact.

Chiar dacă unele pot fi purtate pentru o perioadă mai lungă de timp, toate sunt de unică folosință. Oftalmologul va colabora cu dvs. pentru a stabili un program adecvat de înlocuire.

În funcție de nevoile dvs., există diverse opțiuni dintre care puteți alege:

  • lentile de contact de unică folosință. Cea mai sănătoasă opțiune pentru ochii tăi. Lentile „proaspete” în fiecare zi, fără griji legate de depuneri ​​sau regimurile de curățare. Lentilele de o zi sunt o alegere excelentă pentru cei care intenționează să poarte lentilele de contact pentru ocazii rare;
  • săptămânale/bi-săptămânale. Lentilele săptămânale trebuie scoase noaptea pentru curățare și se aruncă o dată pe săptămână. Aceste lentile oferă o experiență confortabilă cu un program de înlocuire eficient;
  • lentile de contact cu înlocuire lunară. Pot fi purtate până la 30 de zile. O modalitate excelentă de a vă aminti când să vă schimbați obiectivul. Alegeți o zi a lunii! Unele pot fi menținute peste noapte dacă oftalmologul vă spune că este în regulă.

C. Opțiuni de prescripție

Există un tip de lentilă de contact pentru aproape orice problemă de vedere. În funcție de cerințele ochilor dvs., veți obține un anumit tip de lentile de contact, cum ar fi:

1. Lentile sferice

Cel mai frecvent tip de lentile de contact. Sunt concepute pentru a corecta miopia și hipermetropia. De asemenea, se potrivesc persoanelor cu puțin sau deloc astigmatism.

2. Lentile torice

Lentilele torice schimbă puterea în jurul obiectivului pentru a corecta astigmatismul. Acesta este momentul în care obiectivul și/sau corneea sunt mai degrabă în formă de migdale decât sferice.

Puterea corectivă se schimbă pe măsură ce înconjoară obiectivul.

3. Lentile multifocale

Toată lumea începe să aibă nevoie de o mărire suplimentară în jurul vârstei de 40 de ani. Atât pentru a putea citi, cât și pentru a vedea clar obiectele apropiate.

Presbiopia se întâmplă tuturor, deoarece obiectivul natural din ochi se rigidizează odată cu înaintarea în vârstă. În acest mod, devine mai greu de focalizat de aproape.

Lentilele multifocale vă permit să renunțați la acea pereche de ochelari de lectură.

4. Lentile de contact colorate

Pentru a aduce o „scânteie” în ochi, puteți alege lentile de contact colorate! Acestea pot fi purtate pur și simplu din motive cosmetice sau pentru corectarea vederii.

Indiferent de motiv, lentilele de contact colorate trebuie să fie prescrise de către oftalmolog. Acestea sunt dispozitive medicale ce intră în contact cu structura delicată a ochiului.

Pentru a cumpăra lentile de contact online, trebuie să știți cum să vă citiți rețeta. Rețeta lentilelor se bazează pe date preluate din ochelari de vedere, dar valorile se pot schimba.

Acesta e motivul pentru care este important să consultați un specialist în domeniu.

Siguranța ochilor trebuie să fie pe primul loc

Lentilele de contact trebuie alese cu grijă pentru a vă asigura că se potrivesc corect ochilor dvs. Oamenii vin în toate formele și dimensiunile, la fel și ochii tăi. În plus, își schimbă forma odată cu trecerea timpului.

Dar, mai presus de toate, este esențial să purtați lentile de contact care vă păstrează sănătatea ochilor.

Lentilele trebuie să mențină un nivel optim de aerisire și hidratare. Corneea (cupola limpede din partea din față a ochiului) își ia tot oxigenul din aerul din jur.

Lentilele nu trebuie doar să permită oxigenului să treacă prin material. Ci și să mute exact cantitatea potrivită pentru a menține un strat microscopic de lacrimi sub lentilă.

Aceste lacrimi ajută la transportarea oxigenului și asigură o acțiune de curățare constantă în jurul lentilei.

Permiteți mai mult oxigen la ochi și vă asigurați că vedeți lumea așa cum trebuie. Însă chiar și un material modern vă poate deteriora corneea dacă potrivirea nu este optimă.

Asigurați-vă că oftalmologul a examinat mișcarea lentilelor pe ochi și a verificat dacă sunt sigure de purtat!

Aruncați o privire la ofertele Medical Optic pentru următoarele lentile de contact!

Acum, că ați aflat totul despre diferitele tipuri de lentile de contact, puteți discuta cu oftalmologul dvs. Vedeți care dintre aceste modele ar fi potrivite pentru vederea, confortul și stilul dvs. de viață.

Cu medicaloptic.ro puteți cumpăra online lentile de contact care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs., oricând vă doriți. Oferim lentile de contact la prețuri accesibile! Pe lângă oferta de lentile de contact avem și o gamă largă de ochelari de vedere și ochelari de soare.

Sunteți complet echipat și gata să vă bucurați de cea mai clară viziune și de un confort minunat. Acum veți putea vedea și ce servicii SEO sau de web design vă oferă SEO Business. Intrați în contact cu noi pentru ca și propiile dvs. magazine online să beneficieze de avantajele SEO WordPress.