LaaS, descoperă ghidul pentru un nou model de afaceri

Articol-ul "LaaS, descoperă ghidul pentru un nou model de afaceri", a fost publicat în data de . Autor:

LaaS, descoperă ghidul pentru un nou model de afaceri. De ce să cheltui pe iluminat când poți folosi capitalul pentru a investi strategic?

Există întotdeauna ceva ce trebuie înlocuit sau un instrument nou sau o mașină care trebuie cumpărată. Cele mai de succes companii sunt mereu în căutarea de noi oportunități. Echipele caută întotdeauna următoarea șansă de a face ceva mai bun, mai prietenos pentru afaceri și mai rentabil.

De fiecare dată când o strategie poate fi modificată pentru a da rezultate mai bune sau pentru a economisi niște bani, aceste companii fac pasul. De fiecare dată când un tipar vechi de operare poate fi contestat, sunt primii care încearcă ceva nou și văd cum le afectează afacerea.

Cu toate acestea, poate fi greu să ții pasul cu tendințele și să fii lider în orice industrie.

Este esențial să ai o perspectivă inovatoare și angajați care știu în ce aspecte să caute cele mai noi și mai bune soluții. Cel mai mare obstacol pentru majoritatea companiilor este însă cel mai vechi impediment: bugetul.

Soluția e un model de afaceri care a devenit popular în ultimii ani: Lighting as a Service (LaaS). Să descoperim mai multe despre această noțiune prin intermediul articolului de blog!

Ce este Lighting as a Service (LaaS)?

Lighting as a Service este un contract de servicii în care un furnizor de iluminat instalează și întreține sisteme de iluminat și comenzi pentru un client.

Economiile financiare pe care clientul le va câștiga într-un termen definit de la instalarea sistemelor sunt partajate între furnizorul de iluminat și client.

Furnizorul de iluminat planifică și proiectează întregul proces pentru a vă moderniza și optimiza sistemul. Acesta e responsabil de cumpărarea și coordonarea instalării întregului echipament necesar.

Ajută clienții să depășească un obstacol frecvent în calea modernizării spațiilor lor: costul proiectului. Modernizările de iluminat, în special pentru spațiile mari, pot fi destul de scumpe.

Acesta este unul dintre motivele pentru care LaaS a devenit atât de popular. Împarte costul instalării unei iluminări noi, extrem de eficiente și de lungă durată pe parcursul contractului.

După ce furnizorii au finalizat modernizarea, vor asigura o întreținere continuă. Și, dacă este necesar, vor actualiza sistemul de iluminare din nou, în viitor.

Unele companii se vor oferi să aibă grijă de reciclarea și eliminarea corpurilor și echipamentelor de iluminat vechi, pe baza condițiilor acordului dumneavoastră.

După încheierea termenului convenit, clientul păstrează sistemele de iluminat și comenzile pe care le-a instalat. El continuă să profite fără costuri de beneficiile sistemului de iluminat.

Compania garantează economiile financiare care vor rezulta din consumul redus de energie. Acest lucru se face cu ajutorul calculelor și ale istoricului consumului de energie. Procesul implică:

  • analiza datelor actuale;
  • stabilirea unei strategii de iluminare;
  • instalarea unei tehnologii îmbunătățite;
  • gestionarea continuă a sistemului.

În majoritatea cazurilor măsurarea în timp real este implicată în proces.

LaaS este o modalitate eficientă de a profita de avantajele îmbunătățirii iluminatului. În unele cazuri, economiile de energie din noua tehnologie pot fi mai mult decât suficiente pentru a acoperi costul lunar al iluminatului.

Cum poate Lighting as a Service să ajute afacerea?

Marile progrese în tehnologia de iluminare LED sunt doar unele dintre motivele pentru care companiile doresc să înceapă să le folosească.

Nu este o veste nouă că tehnologiile concepute pentru a economisi energie (corpurile cu LED-uri, temporizatoarele automate, senzorii de mișcare) pot îmbunătăți eficiența afacerii și pot reduce costurile.

Devine din ce în ce mai atractiv să închiriezi sistemul de iluminat în loc să cheltuiești o avere pe cumpărare. Banii cu care veți ajunge să economisiți la costuri reduse ale energiei pot acoperi cu ușurință plata lunară pentru noul sistem.

Vă puteți bucura de o actualizare gratuită a corpurilor de iluminat, a senzorilor și a temporizatoarelor.

Să aruncăm o privire asupra beneficiilor acestui model de afaceri. Vedem de ce ar trebui să îl implementați în acele operațiuni.

1. Fără costuri inițiale

Toate corpurile de iluminat cu LED incluse în proiectul dvs. personalizat sunt plătite de furnizor. Clientul nu plătește costurile de instalare și niciunul din corpurile de iluminat sau senzorii.

Un buget restrâns și capitalul inițial ridicat necesar pentru realizarea proiectului sunt mari obstacole în majoritatea întreprinderilor.

Modelul LaaS elimină acest obstacol, permițând companiilor să înceapă cu noua lor instalație oricând doresc. În loc să plătească la început, costurile echipamentelor vor fi împărțite în plăți lunare pe toată durata contractului.

Clientul este liber să își folosească bugetul pentru alte investiții importante.

2. Fără costuri de întreținere ale iluminatului cu ajutorul LaaS

Când optați pentru LaaS, toate costurile de întreținere legate de noul sistem sunt eliminate. Furnizarea pieselor și a forței de muncă rămâne responsabilitatea furnizorului dvs.

Furnizorii de iluminat sunt bine familiarizați cu munca pe care o fac. Aceștia sunt obligați să rămână la curent cu cele mai noi apariții din domeniu și reglementări locale sau naționale.

Atunci când alegeți LaaS este un gând mai puțin despre care va trebui să vă faceți griji.

3. Începeți să economisiți încă din prima zi

Din momentul când furnizorul termină de instalat noul sistem și luminile se aprind începeți să profitați de beneficiile acestuia. Cu tehnologia LED și senzorii de mișcare instalați puteți utiliza lumina numai atunci când este necesar.

De obicei, există o mulțime de mișcare în companie, cu oameni care intră și ies și se deplasează peste tot. Iluminarea automată este un mod eficient de a reduce la minimum costurile și de a crește economiile.

4. Creșterea productivității și a siguranței angajaților

Instalarea unui sistem de iluminat extrem de eficient și rentabil poate îmbunătăți vizibilitatea spațiilor. De asemenea vă poate ajuta angajații să vadă mai bine ceea ce fac.

Cu niveluri îmbunătățite de iluminare și nevoia de întreținere frecventă eliminată, personalul poate fi mai productiv concentrându-se mai bine pe sarcinile lor.

Calitatea și iluminarea instalată înseamnă un mediu de lucru mai sigur și mai puține pericole.

5. LaaS prietenos cu mediul

Unul dintre cele mai mari beneficii ale LaaS? Afacerile își pot reduce amprenta de carbon cu ajutorul iluminării LED extrem de eficiente.

În consecință, companiile se pot concentra mai mult pe durabilitate.

De asemenea pot inspira și alte business-uri din industrie să facă acest lucru. LED-urile pot afecta indirect costurile HVAC deoarece nu emit căldură ca alte soluții de iluminat. Ca urmare, nu va fi nevoie de răcire suplimentară.

6. Fără obsolescență tehnologică

Furnizorul LaaS pe care îl alegeți va instala tehnologie avansată de iluminare cu LED. Spre sfârșitul acordului puteți face unele îmbunătățiri și modificări la sistemul de iluminat. Cel puțin dacă ambele părți sunt de acord.

Actualizările pot fi făcute acolo unde este necesar pentru a continua economiile și a prelungi acordul. Dacă furnizorul dvs. de iluminat oferă acest lucru, puteți plăti puțin în plus, în fiecare lună.

Pe de altă parte, vă asigurați că aveți întotdeauna cea mai recentă tehnologie de iluminat.

7. Managementul proiectului pentru întregul proces

Furnizorul de iluminat cu care alegeți să lucrați vă va oferi o gestionare perfectă a proiectelor. În plus, vă va gestiona eficient upgrade-ul de iluminat de la început până la etapa finală.

Se vor asigura că procesul de instalare este finalizat eficient și că instalațiile respectă toate cerințele.

LaaS vs. alte metode de achiziție

1. Cheltuieli de investiție

Această metodă necesită cumpărarea corpurilor de iluminat, a comenzilor acestora și a tot ceea ce e necesar pentru buna funcționare a sistemului, în avans. Costurile de instalare sunt plătite imediat ce proiectul este finalizat.

După ce totul este configurat, cumpărătorul are proprietatea completă asupra sistemului de iluminat.

Orice întreținere viitoare necesară care nu e inclusă în garanția inițială de către producător este lăsată la latitudinea proprietarului. Această metodă de achiziție necesită o cheltuială inițială mare.

Deși veți avea proprietatea deplină a echipamentului instalat, va trebui să plătiți pentru orice servicii suplimentare, asistență și upgrade-uri.

2. Împrumut sau contract de închiriere

Când împrumutați sau închiriați sistemul de iluminat, reduceți investiția inițială. Cu toate acestea, este considerată în continuare o cheltuială de capital.

Pe lângă plata dobânzii în timpul împrumutului trebuie să aveți grijă și de întreținerea sistemului de iluminat peste garanția inițială dată de producător.

În plus, sunteți responsabil și pentru orice modernizare sau înlocuire a corpurilor de iluminat.

3. Acord de economisire

Această metodă se bazează pe utilizarea economiilor pentru a plăti instalarea noului sistem de iluminat. Cu toate acestea, cel mai mare dezavantaj este că necesită modelare complexă, măsurători specifice și verificare.

La încheierea unui acord de economisire sunt incluse întreținerea și o garanție limitată. Pentru upgrade va trebui să vă referiți la acordul de economii partajate pe care l-ați încheiat cu furnizorul de servicii de iluminat.

4. Lighting as a Service (LaaS)

După cum am explicat deja, această metodă este practic un abonament lunar. Împarte cheltuielile legate de iluminat, instalare și întreținere regulată pe parcursul acordului stabilit între cele două părți.

Deoarece este un contract de servicii, este calculat ca o cheltuială de funcționare în loc de o cheltuială de capital.

Găsirea furnizorilor de servicii LaaS

Datele arată că LaaS va continua să fie o opțiune populară pentru proprietarii de afaceri ce doresc să îmbunătățească sistemul de iluminare cu corpuri mai eficiente și într-un mod rentabil.

Dacă ați decis să mergeți cu modelul LaaS, asigurați-vă că lucrați cu un furnizor de încredere. Verificați recenziile, serviciile pe care le oferă, prețurile și experiența.

Compania pe care o alegeți ar trebui să vă ajute să decideți cea mai bună acțiune pentru dvs. De asemenea, ar trebui să vă ajute să stabiliți o strategie eficientă de management a energiei.

Acești profesioniști ar trebui să vă ajute să negociați cei mai buni termeni pentru situația dvs. Trebuie să fie potriviți cu toți ceilalți pași pe care îi luați pentru:

  • a reduce costurile operaționale;
  • a economisi energie;
  • a reduce impactul asupra mediului.

Folosirea LaaS este o modalitate excelentă de a începe să vedeți economii rapide și semnificative din modernizarea iluminatului fără a cheltui o avere.

Furnizorul dvs. de servicii de iluminat ar trebui să vă ajute să proiectați un plan durabil și global.

Concluzie

Indiferent ce acronim utilizați pentru acest serviciu, modelul de afaceri poate fi benefic dacă este aplicat strategic. Nu există niciun motiv pentru care cineva nu ar vrea să opteze pentru el și să înceapă să economisească.

LaaS nu necesită nicio investiție inițială. Vă reduce costurile pe termen lung, aduce fluxuri de numerar din prima zi și vă protejează operațiunile împotriva caducității.

De asemenea, nu necesită întreținere, asigură condiții de lucru mai bune și o conservare sporită a energiei. Ce nu e de iubit la asta? Este o afacere win-win pentru ambele părți!

Tot o afacere win-win este și în cazul în care aveți nevoie de servicii de link building ori strategii de marketing pentru afacerea dvs. Intrați în contact cu noi pentru a descoperi cum SEO Business crește vizibilitatea website-ului dvs.