CAPTCHA, o supărare necesară pentru web design

Articol-ul "CAPTCHA, o supărare necesară pentru web design", a fost publicat în data de . Autor:

Vă plac CAPTCHA-urile? Nu mințiți, bineînțeles că nu. Pe scara de distracție, o clasificați chiar între medicii stomatologi și agenții de securitate. Cu toate acestea, în calitate de web designer sau dezvoltator inteligent, înțelegeți că acestea sunt o supărare necesară.

Dar stați, chiar sunt? Având în vedere talentul și inteligența colectivă a comunității de web design, este un șir de litere neplăcut. Cu adevărat este cel mai bun lucru pe care putem susține despre CAPTCHA?

Dacă utilizatorii urăsc atât de mult aceste lucruri, de ce să nu vină cu ceva nou? Să explorăm această idee și să vedem dacă putem injecta câteva idei noi în conversație.

CAPTCHA-urile sunt rele?

Cu toții am fost în această situație. Încercați să vă conectați la un website sau să completați un formular de contact și ați primit o bucată de text care pare că a fost lovită de o tornadă. Sunteți informat că trebuie să o descifrați pentru a merge mai departe.

Unii oameni pretind că nu se gândesc cu adevărat la acest pas „necesar”. Alții devin vineți de furie la simpla vedere a uneia dintre aceste porți malefice.

CAPTCHA poate apărea în diferite forme și variante. Dacă nu este bine pusă la punct, poate fi un motiv important de enervare. Poate fi „podul rupt” pe care îți pierzi cele mai importante conversii.

Nu toate sunt rele

Pe măsură ce răspundeți de CAPTCHA, ajutați să transformați cărțile scanate în text digital viu.

Pentru a fi corecți, CAPTCHA-urile nu sunt chiar rele. Ele servesc unui scop foarte valoros. Spam-ul este adevărata teroare la locul de muncă aici, iar CAPTCHA este doar cel mai bun mod în care ne putem gândi pentru a-l preveni.

Vedeți, există persoane rău intenționate care visează modalități de a înrăutăți lumea și, în acest fel, inventează roboți de spam care se „târăsc” pe web și, în general, își bat joc de lucruri. Cu CAPTCHA, avem o modalitate presupus simplă de a ne asigura că utilizatorii sunt de fapt oameni și nu „demoni” de spam.

Unele CAPTCHA chiar merg mai departe de asta și încearcă să avanseze lumea prin activități umanitare. Aceste CAPTCHA folosesc de fapt oamenii ca scanere OCR. Pe măsură ce răspundeți de CAPTCHA, veți ajuta să transformați cărțile scanate în text digital viu, o activitate nobilă care ajută comorile scrise din trecut să trăiască în era digitală.

Este cel mai bun lucru pe care îl putem face?

Este ușor să ne plângem când întâlnim CAPTCHA enervante în online. Mai ales dacă nu considerăm funcția valoroasă pe care o îndeplinesc. Cu toate acestea, nu este valoros să ne plângem doar de dragul de a o face.

Sigur, puteți spune că soluția cuiva la o problemă nu vă privește, dar puteți veni cu ceva mai bun?

Sincer credem că se poate. CAPTCHA este o idee grozavă în teorie, dar, în practică, cu toți îl urâm când întâlnim unul. Din păcate, pare să fie metoda de prevenire a spam-ului pe care comunitatea de dezvoltare web a stabilit-o. Sunt extrem de populare și nu am văzut aproape nimeni care să facă sugestii solide despre cum să treci la altceva.

Idei alternative pentru CAPTCHA

Problema noastră nu este neapărat că CAPTCHA există sau chiar că este popular, ci nu pare să inoveze în jurul său. O idee grozavă, dar să trecem la ceva care sugerează puțin?

Având în vedere acest lucru, am dori să începem o discuție despre unele alternative. Acestea pot fi puțin mai ușoare în ceea ce privește starea de sănătate mentală a unui utilizator. Următoarele sunt câteva idei de bază care pot fi puse în practică.

Întrebare la întâmplare

De ce nu puneți doar întrebări utilizatorilor? O simplă întrebare la care practic orice persoană care poate citi limba respectivă poate răspunde fără eforturi.

Acest lucru este mult mai ușor de rezolvat decât atrocitățile de „uzabilitate” care pot fi întâlnite pe diverse website-uri. Dacă fiecare CAPTCHA prezintă întrebări de genul acesta la întâmplare, va fi dificil să păstreze pasul pentru hound-urile de spam.

Întrebare cu imagini și alegeri multiple

Sistemul actual CAPTCHA vă pune în esență doar o întrebare despre o imagine. Deci, să mergem cu acea idee, dar într-o direcție diferită, care să nu vă facă să vă doriți să turnați Cola pe toată tastatura doar pentru a o urmări.

Aceasta poate fi o întrebare extrem de ușoară pentru un om să răspundă corect. Chiar și copiii mici pot asigura acest test. Cu toate acestea, programarea unui computer pentru a interpreta imaginea este mult mai dificilă. Ați putea face și mai dificilă folosind o reprezentare cu adevărat abstractă a unui obiect, poate o schiță sau un clipart.

Întrebare simplă de imagine

Dacă nu vă place un traseu cu alegeri multiple dintr-un anumit motiv, dați-l la o parte! Putem folosi în continuare imagini simple pentru a crea întrebări pentru a răspunde utilizatorilor.

Marele lucru despre acest format este că ai putea avea o grămadă de întrebări diferite pentru aceeași imagine, iar botul spam nu ar ști niciodată care din ele vine la rând.

Puteți deveni cu adevărat creativ și să întrebați despre natura imaginii. Fotografie sau desen de creion? Posibilitățile sunt nesfârșite și sunt aproape toate mai ușoare decât descifrarea unor cuvinte.

Instrucțiunea arbitrală

Lăsăm ideile de imagine pentru o secundă și revenim la explorarea opțiunilor noastre de text simplu. Ce se întâmplă dacă am oferi utilizatorului o serie aleatorie de instrucțiuni de efectuat?

Și încă o dată, acest lucru este foarte ușor pentru un om, dar un bot ar deveni rapid confuz. Chiar dacă ați mărit puțin complexitatea aici, veți fi în continuare în raza de acțiune care se poate face rapid și ușor.

Evident, ca în cazul tuturor CAPTCHA-urilor, aceste idei ar trebui să fie modificate și îmbunătățite, astfel încât observarea și deficiențele vizuale să aibă și opțiuni de urmărit.

Cum ați face o CAPTCHA mai bună?

Doar râdem aici, nu suntem de departe experți în securitate. S-ar putea ca toate aceste idei să fie oribile și asta este minunat! Oferiți unele mai bune! Tot ce vream să arătăm este că putem și ar trebui să mergem mai departe de soluția enervantă pe care utilizatorii noștri o urăsc prin dezvoltarea unor metode alternative mai ușoare, mai distractive și la fel de eficiente.

Acum că ați văzut câteva dintre ideile pentru a îmbunătăți CAPTCHA și a învinge spam-urile, dorim să auzim și alte păreri. Poate doriți să faceți ca CAPTCHA să fie amuzante și să le transformați într-un joc. O puteți elimina complet în favoarea unui alt tip de măsură de securitate.

Sigur că CAPTCHA este mai mult decât un element de design. Atunci când dezbateți folosirea unui asemenea proces, trebuie să luați în calcul că este un element de securitate online.