Accesibilitate, 10 instrumente pentru îmbunătățirea unui website

Articol-ul "Accesibilitate, 10 instrumente pentru îmbunătățirea unui website", a fost publicat în data de . Autor:

Nu există nicio îndoială că înțelegeți nevoia ca website-ul dvs. să fie accesibil pentru cât mai mulți utilizatori. Necesitatea de accesibilitate se reflectă asupra tuturor dispozitivelor de pe care poate fi accesat un website.

Dar citirea tuturor orientărilor și a standardelor poate fi puțin copleșitoare. Puteți găsi cele mai recente recomandări SEO, dar chiar trebuie să știți fiecare cuvânt și să urmați fiecare ghid?

Astăzi, vom încerca să facem totul mai ușor cu câteva instrumente și resurse care să vă ajute să îmbunătățiți accesibilitatea website-ului. Unele din ele poate că le folosiți deja, altele le veți încercă după ce veți parcurge acest articol.

Fie că doriți să vă asigurați că aveți suficient contrast vizual, un website care este accesibil cititorilor de ecran sau celor de e-mailuri accesibile, vă oferă acoperire

Color Safe

Color Safe vă ajută să verificați (și chiar să creați) palete de culori accesibile pe baza Ghidurilor WCAG. Pot fi create pentru contrastul de text și de fundal. Instrumentul și standardele utilizează o formulă bazată pe raport. Raportul este folosit pentru a determina combinațiile de culori care pot fi citite de toți.

Liniile directoare WCAG recomandă un raport de contrast de 4,5 pentru textul mic (corp) și 3 pentru textul mare (orice peste 24 de puncte).

Trebuie doar să introduceți culorile – pe baza codului HEX – alese, dimensiunea fontului și generați o paletă. Obțineți un raport imediat pentru verificare și puteți vedea alte culori similare. Accesați pentru a vedea dacă ceva similar ar putea fi o opțiune mai bună pe baza tipografiei și a mărimii dvs.

NoCoffee

NoCoffee este o extensie a browserului Google Chrome. Vă ajută să vă vizualizați designul în același mod în care îl poate vedea cineva cu deficiențe de vedere.

Nimic nu scoate în evidență importanța accesibilității, cum ar fi să o vedeți în acest mod.

Puteți verifica și arăta următoarele:

 • acuitate scăzută cu text mic sau click pe ținte;
 • probleme de contrast redus cu text și elemente de fundal;
 • orbirea culorilor;
 • „zăpadă vizuală”, strălucire, fantomă și cataractă;
 • Nystagmus, care este mișcare involuntară rapidă a ochilor;
 • câmpuri vizuale obstrucționate.

Contrast Checker

Contrast Checker vă permite să introduceți culorile de fundal și de prim-plan pe ecran. Vă permite să obțineți verificări imediate împotriva mai multor standarde vizuale cu o trecere/eșec instantaneu, codată de culori.

Printre caracteristicile frumoase ale instrumentului se numără posibilitatea de a trece între opțiuni de culoare și în scară de gri, împărtășiți mostre de verificări și trage culori din imagini. De asemenea, puteți salva un eșantion PDF. Este un instrument ușor cu multe funcții pe care oricine le poate folosi rapid.

De asemenea, asigură raportul de culoare, așa cum este prezentat în Ghidul WCAG (Web Content Accessibility Guidelines).

Accesibilitate cu fișierul Tota11y

Tota11y este un fișier JavaScript care pune un buton mic în colțul de jos al documentelor. Se extinde cu o bară de instrumente care include mai multe plugin-uri pentru verificări de accesibilitate diferite.

Cele mai importante opțiuni includ:

 • titluri și încălcări ale ordinii de rubrică;
 • contrast (sau lipsa acestuia);
 • legați textul care lipsește sau confuz;
 • etichete care lipsesc de la intrări;
 • imagini fără text ALT;
 • dacă etichetele sunt repere ARIA;
 • cititorul de ecran „bagheta”, astfel încât să puteți „citi” website-ul așa cum ar face un cititor de ecran.

WAVE

WAVE, sau instrumentul de evaluare a accesibilității web, este o colecție robustă de verificări într-un singur loc.

Instrumentul folosește o suprapunere vizuală a pictogramelor care se referă la informațiile din bara laterală. În acest fel poate oferi detalii despre orice. De la contrastul culorilor la titluri redundante până la link-uri către elemente HTML și structurale.

Verificatorul gratuit vă oferă aproape orice trebuie să știți despre o singură pagină. WAVE include, de asemenea, instrumente plătite la nivel de întreprindere pentru proprietarii de website-uri multiple sau utilizatorii care doresc să vadă mai mult de o pagină simultan.

De asemenea, include extensii de browser Chrome și Firefox care pot verifica intranetul, protejate prin parolă, paginile web generate sau sensibile într-un mediu privat.

508 Checker

508 Checker testează adresele URL pentru a determina dacă un website îndeplinește liniile directoare pentru conformitatea 508, care este necesară prin lege pentru orice organizație care primește finanțare.

Deși acest instrument este gratuit, trebuie să vă înregistrați pentru a vedea rezultatele complete ale scanării.

Website-ul include și alte instrumente și resurse. Include un test pentru a ajuta organizațiile să afle dacă sunt supuse respectării 508 și a resurselor specifice pentru învățământul superior, non-profit și organele guvernamentale.

Accesibilitate cu scriptul HTML CodeSniffer

HTML CodeSniffer este un script din partea clientului care verifică codul sursă și caută încălcări ale standardelor definite. Verifică atât Ghidul de accesibilitate pentru conținutul web 2.0, cât și Secțiunea 508.

Lipiți codul direct pe website-ul dvs. pentru o verificare sau utilizați marcajul primit.

Este ușor de utilizat și puteți alege ce tip de informații să afișați – erori, avertismente sau avize și să vizualizați un raport în care sunt detaliate toate problemele de la verificare.

Accessible Email

Accesible Email este un verificator online și un editor HTML. Vă va ajuta să îmbunătățiți codul unui buletin de e-mail înainte de a-l trimite. Puteți verifica, de asemenea, campaniile anterioare trimise.

Cu atât de multă comunicare digitală și „generație de plumb” provenită de la e-mail, nu ar trebui să fie unul dintre elementele website-ului uitat din punct de vedere al accesibilității. Cu părere de rău este adesea uitat.

Aceleași reguli pentru accesibilitate pe web se aplică și în cazul trimiterilor prin e-mail.

Instrumentul este liber de utilizat și proiectat pentru a promova accesibilitatea și utilizabilitatea marketingului prin e-mail. În acest fel puteți îmbunătăți conversiile obținute prin newsletter.

Amara

Amara este un instrument pentru crearea de subtitrări și subtitrări închise pentru un videoclip.

Oferirea unui mod de conectare fără sunet sau într-o altă limbă poate deschide elementele de design pentru mai multe persoane. În special dacă, formatul video este un element cheie al designului.

Acest instrument include opțiuni gratuite și pentru agenții, care facilitează introducerea limbii pe ecran într-un format care poate fi citit și care funcționează pe website-uri și platforme de streaming video, cum ar fi YouTube.

MobiReady oferă accesibilitate mobilă

MobiReady oferă un test de accesibilitate mobilă într-un format vizual și cu un raport al rezultatelor. Astfel încât, să puteți vedea unde website-ul dvs. ar putea să nu se afișeze pe cele mai mici dispozitive.

Puteți compara website-ul dvs. cu Alexa 1000, un clasament al celor mai bune website-uri din lume. Obțineți rezultate tehnice detaliate cu recomandări și vedeți redarea website-ului dvs. pe diferite ecrane, inclusiv dispozitive de nivel înalt, mediu și jos.

Una dintre cele mai bune părți ale acestui test este că este notat în zeci de domenii și există sugestii de îmbunătățire pentru orice „eșec”.

Concluzii accesibilitate

Când vine vorba de accesibilitatea website-urilor, este important să luăm în considerare capacitatea de utilizare și lizibilitatea pentru toate tipurile de utilizatori.

Gândiți-vă la culoare, dimensiune și plasarea elementelor, subtitrărilor și titlurilor, structurilor HTML și o structură corespunzătoare chiar și pentru e-mail. În acest fel puteți să oferiți cea mai bună experiență posibilă cât mai multor persoane.

De asemenea, este important să verificați dacă există reguli de conformitate regionale sau naționale care se pot aplica proiectelor dvs., cum ar fi standardele de conformitate 508 menționate mai sus.

Și când sunt incertitudini, este mai bine să nu greșiți din partea accesibilității. Este bine să modificați o culoare dintr-o paletă sau să creșteți o dimensiune a fontului, astfel încât mai multe persoane să înțeleagă ce este pe ecran cu ușurință.

Elementele de web design sunt o parte esențială pentru multe strategii de marketing online. Prin urmare, necesită o atenție sporită din parte dvs.

Puteți vedea ce servicii oferă compania noastă, iar dacă aveți nevoie de unele dintre ele, nu ezitați să completați formularul de contact pentru a solicita o ofertă personalizată.